Σελίδες

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

ΑΠΟ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΜΙΚΡΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΕ ΜΗ ΔΙΑΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ

Από 15/01/2014 οι ενδιαφερόμενοι για εγκατάσταση μικρών αιολικών σταθμών, ισχύος έως και 50 kW (οι οποίοι απαλλάσσονται από την υποχρέωση λήψης άδειας παραγωγής), μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις με τα αναγκαία δικαιολογητικά για χορήγηση Προσφοράς Σύνδεσης, στη Δ/νση Διαχείρισης Νησιών του ΔΕΔΔΗΕ – Χαλκοκονδύλη 29 ΑΘΗΝΑ κατά τις εργάσιμες ημέρες και από 9.00 π.μ. έως 15.00 μ.μ.

Η υποβολή των αιτήσεων για σύνδεση μικρών αιολικών σταθμών θα γίνεται μόνο με κατάθεση των αντιστοίχων φακέλων στην πιο πάνω αρμόδια Υπηρεσία του ΔΕΔΔΗΕ (όχι ταχυδρομικά ή με ταχυμεταφορές κλπ).
Ο προσερχόμενος στην Υπηρεσία, θα μπορεί να καταθέτει μέχρι δύο (2) αιτήματα κάθε φορά και τηρώντας απόλυτα τη σειρά προσέλευσης σε αυτήν.

 Οι αιτήσεις θα ελέγχονται ως προς την κατ’ αρχήν πληρότητά τους και εφόσον είναι πλήρεις, θα λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου και θα καταχωρούνται με σειρά προτεραιότητας σε ιδιαίτερο αρχείο αιτημάτων μικρών ανεμογεννητριών ανά νησιωτικό σύστημα.
Σε περίπτωση προσκόμισης φακέλου με ελλιπή δικαιολογητικά, το αίτημα δεν θα γίνεται δεκτό (δεν θα λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου).
    
Σύμφωνα με την παρ. 5 του άρθρου 4 του Ν.4203/2013, δεν ικανοποιούνται περισσότερα από δύο (2) αιτήματα για προσφορά σύνδεσης ανά φυσικό ή νομικό πρόσωπο ή ανά φορείς στη μετοχική ή  εταιρική σύνθεση των οποίων συμμετέχει το ίδιο φυσικό ή νομικό πρόσωπο με ποσοστό άνω του 50%.
     Επίσης δεν ικανοποιούνται αιτήματα για σταθμούς, για τη σύνδεση των οποίων απαιτείται, σε ευθεία απόσταση, ανάπτυξη νέου δικτύου μέσης τάσης μήκους άνω των χιλίων (1000) μέτρων.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρειτε στην ανακοίνωση της ΔΕΔΗΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου